Norsan Omega-3 Fisk Jelly, bez cukru, smak cytrynowo – truskawkowy, 45 żelków - Naturalny olej rybny z witaminą D3 dla dzieci od 3. roku życia thumb
Norsan Omega-3 Fisk Jelly, bez cukru, smak cytrynowo – truskawkowy, 45 żelków - Naturalny olej rybny z witaminą D3 dla dzieci od 3. roku życia - 1 thumb
Norsan Omega-3 Fisk Jelly, bez cukru, smak cytrynowo – truskawkowy, 45 żelków - Naturalny olej rybny z witaminą D3 dla dzieci od 3. roku życia - 2 thumb
Status: Dostępny

Norsan Omega-3 Fisk Jelly, bez cukru, smak cytrynowo – truskawkowy, 45 żelków

Naturalny olej rybny z witaminą D3 dla dzieci od 3. roku życia

Norsan Omega-3 Fisk Jelly to żelki bez cukru o smak cytrynowo – truskawkowym dla dzieci powyżej 3.roku życia. Jeden żelek to 250 mg Omega 3.

76,59 zł

Darmowa wysyłka od 229,00 zł
Dostawa 1-2 dni.

Informacje o produkcie

Opis

Norsan Omega-3 Fisk Jelly, żelki bez cukru z Omega 3

Norsan Omega-3 Fisk Jelly to suplement diety dla dzieci powyżej 3.roku życia. Żelki bez cukru o smak cytrynowo – truskawkowym z kwasami Omega 3. Kwasy Omega 3 EPA i DHA przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca oraz prawidłowej funkcji mózgu.

Składniki

Co zawierają żelki Norsan Omega-3 Fisk Jelly?

Składniki 2 sztuki * %RWS 3 sztuki * %RWS
4 sztuki * %RWS
Olej rybny      1,5 g   2,25 g   3 g  
Witamina D3      10 μg 200% 15 μg 300% 20 μg 400%
Skład kwasów tłuszczowych            
kwasy tłuszczowe omega – 3 500 mg   750 mg   1000 mg  
EPA
270 mg   405 mg   540 mg  
DHA 155 mg   232 mg   310 mg  

Składniki: Naturalny olej rybny, substancja słodząca (ksylitol i sorbitol), woda, żelatyna, aromat naturalny (cytryna i truskawka), regulator kwasowości (cytrynian sodu), substancja zakwaszająca (kwas jabłkowy), emulgator (lecytyna), barwnik (ekstrakt z papryki), cholekalcyferol (witamina D3).

Właściwości składników

Jakie właściwości mają składniki Norsan Omega-3 Fisk Jelly?

Pyszne galaretki do żucia o smaku truskawkowo-cytrynowym, łatwe do pogryzienia z naturalnym olejem z ryb oraz dodatkiem witaminy D3. Olej z ryb jest bogatym źródłem kwasów Omega 3 EPA i DHA.

  • EPA i DHA przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, przy dziennym spożyciu 250 mg DHA i EPA
  • DHA pomaga utrzymać jakość widzenia oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowej funkcji mózgu, przy dziennym spożyciu 250 mg DHA.
  • Witamina D3 wpływa na prawidłową pracę układu odpornościowego, wspiera wchłanianie wapnia, a tym samym wspiera zdrowie kości i zębów.

Zalecane dzienne spożycie

Jak stosować żelki Norsan Omega-3 Fisk Jelly?

Dzienna porcja zmienia się w zależności od wagi dziecka. Jeden żelek to 250 mg kwasów tłuszczowych omega-3.

Dzieci powyżej 3.roku życia o masie ciała:

  • 17 kg – 2 sztuki dziennie; 
  • 26 kg – 3 sztuki dziennie; 
  • 35 kg – 4 sztuki dziennie.

Masa netto

76,5 g

Dodatkowe

  • Nieotwarte produkty nie powinny być narażone na bezpośrednie działanie promieni słonecznych i powinny być przechowywane w chłodnym, suchym miejscu.
  • Przechowuj poza zasięgiem małych dzieci.
  • Łatwe do żucia miękkie żelki o pysznym smaku cytrynowo – truskawkowym, bez dodatku cukru
  • Dla dzieci w wieku od 3 lat.
  • Opakowanie 45 żelek

Ostrzeżenia

  • Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
  • W celu utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
  • Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
  • Suplement diety jest środkiem spożywczym, którego celem jest uzupełnienie normalnej diety.
  • Suplement diety nie ma właściwości leczniczych.
  • Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
  • Kobiety w ciąży, karmiące, osoby starsze czy osoby przyjmujące leki przed zastosowaniem suplementu powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
  • Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników suplementu.
  • Przed zastosowaniem produktu należy zapoznać się z dokładnymi informacjami podanymi na opakowaniu.
  • Przed zastosowaniem wskazane jest wykonanie badania 25(OH)D we krwi oraz konsultacja wyniku badania z lekarzem lub farmaceutą.