Sól niskosodowa z wysoką zawartościa potasu
Dr. Jacob's Sól Niskosodowa bez dodatku jodu, ze zwiększoną zawartością potasu wspierającego utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi.
Uzupełnij swoją apteczkę
Informacje o produkcie
Dr. Jacob's Sól Niskosodowa to produkt do zastosowań kulinarnych, jako zamiennik zwykłej soli kuchennej. Zawiera himalajską sól krystaliczną bez dodatku jodu, z wysoką zawartością potasu. Polecana dla utrzymania prawidłowego ciśnienia krwi, dla utrzymania prawidłowego stanu nerek, w celu zmniejszenia w diecie dawki zwykłej soli kuchennej (sodu).
| Wartość odżywcza | w 100 g | w 2 g (1 porcja) |
| Wartość energetyczna | 410 kJ/ 98 kcal | 8 kJ / 2 kcal (0,1%*) |
| Sól | 49,3 g | 1 g (16,4%*) |
| Sód | 19700 mg | 394 mg |
| Potas | 15000 mg (750%**) | 300 mg (15%**) |
*refencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (przy diecei 8400 kJ/2000kcal)
** Referencyjna Wartość Spożycia
Składniki: cytrynian sodu, chlorek potasu, sól krystaliczna (20%), substancja przeciwzbrylająca: węglan magnezu.
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, glutenu, migdałów, mleka, selera i gorczycy.
Dr. Jacob's Sól Niskosodowa to mieszanka soli mineralnych o niskiej zawartości sodu z terenów Niemiec i Pakistanu.
Stosować jako zamiennik zwykłej doli kuchennej.
Uwaga: osoby z podwyższonym poziomem potasu we krwi, niewydolnością nerek powinny stosować produkt tylko po konsultacji z lekarzem.
Podobne produkty